Zoeken
  • ihooijmans

Blog van een ouder

Corona Blog - week 3

De 3e week sinds het begin van de Corona Crisis alweer achter de rug, het begint toch echt routine te worden nu. Voor het eerst deze week de thuis scholing via Teams gedaan. Een heel gedoe in het begin om het werkend te krijgen voor alle kinderen thuis: op elk apparaat (MacBook, tablet, i-phone) is het toch net weer anders. En steeds wisselen van account helpt ook niet echt mee (dat doen we dus ook niet meer – ieder een vast apparaat nu). Maar het is een volgende stap in het les geven op afstand! Petje af voor de juffen en de school. De weekplanning blijft de hoeksteen van het lesgeven thuis voorlopig, maar langzaam komen de interactieve faciliteiten tot zijn recht: chatten (met 25 kids een kakefonie), maar ook in kleine groepjes en 1 op 1. Meer opdrachten die steeds sneller, bijna per direct retour komen met commentaar, leuk! De kids waarderen het ook enorm om de juf op video of rechtstreeks te zien, dat is net echt. En onze oudste heeft zijn spreekbeurt gehouden via WhatsApp (zelf bedacht!).

Naast het schoolwerk, hebben we ook ons eigen Corona schema: vaste momenten voor pauzes, verdeling van het werk (de een ’s ochtends; de ander ’s middags) en vooral ook regelmatig naar buiten. Deze week het tennis seizoen (volgens traditie) geopend op 1 april door het lokale voetbalveldje om te dopen tot tennisbaan voor de gelegenheid. Ook de muzieklessen worden inmiddels via het scherm gegeven. Alleen de maximale schermtijd wordt met voeten getreden, tsja, dat is moeilijk te voorkomen in deze tijd. Maar in elk geval ook weer het speelkwartiertje geïntroduceerd, inclusief knikkeren (dankzij een opruimactie in de straat hebben we 3 bakken vol). En het weer helpt gelukkig ook flink mee!

Het begint (bijna) routine te worden, de kinderen thuis. Maar toch zal ik ook blij zijn als we (over een poosje?!) ze weer naar school mogen brengen. Want het is toch een hele opgave, dat lesgeven. Zelfs voor 3. Zo krijgen we in elk geval (nog) meer waardering voor de juffen en meesters op school!

Gerben Passier (vader van Ananda (5B), Areeya (3A) en Intharin (1/2E))

0 keer bekeken

015 - 2120628

Koningsplein 83, 2611 XG, Delft

©2020 Delftsche Schoolvereeniging